nieuws

Presentatie Michelingids 25 november in Maastricht

Restaurant

De Michelingids Nederland 2014 wordt maandag 25 november gepresenteerd in Maastricht. De formele activiteiten vinden plaats van 10.00 uur tot 14.00 uur op een nader bekend te maken locatie. Een week eerder worden de Belgische mutaties bekendgemaakt.

Presentatie Michelingids 25 november in Maastricht

Opnieuw vindt de presentatie van de Michelingids plaats in Maastricht. Maandag 25 november van 11.00 uur tot 14.00 uur. De locatie wordt later bekendgemaakt, aldus Michelin.

België

De lancering van de Michelingids voor België en Luxemburg is een week eerder. Maandag 18 november van 09.30 uur tot 12.00 uur in het Flanders Expo in Gent.

Door de vele mutaties in het Nederlandse culinaire landschap zal met veel belangstelling worden uitgekeken naar de verdeling van de nieuwe Michelinsterren.

Werner Loens

In een exclusief interview met Misset Horeca liet hoofdinspecteur Benelux Werner Loens al weten dat een aantrekkelijkere prijsstelling en minder luxe producten op het bord de twee belangrijkste constateringen zijn die afgelopen jaar zijn gedaan tijdens inspecties.

Lokale producten in de top

Loens en zijn inspecteurs hebben eveneens geconstateerd dat in de top relatief veel wordt gewerkt met lokale producten.

‘Restaurateurs zoeken de boer op, halen het aanbod van dichtbij en garanderen daarmee een zekere exclusiviteit. Op dat vlak hebben zij hun huiswerk goed gedaan’, aldus de hoofdinspecteur.

Ron Blaauw

Over de switch van Ron Blaauw naar Ron Gastrobar zei Loens in datzelfde interview: ‘Ron heeft de urban kitchen geïntroduceerd in Nederland. Wat hij nu doet, is laten zien dat je niet aan de prijs hoeft te zijn om mensen goed te kunnen laten eten.’

Persbericht

Ook vorig jaar november presenteerde Michelin de nieuwe gids in Maastricht. Dat was voor het eerst sinds lange tijd, in de jaren daarvoor werd steevast een persbericht verstuurd met daarin de mutaties. Plaats van handelen was de Hotel Management School.

Bekijk hieronder een video met Werner Loens na afloop van de presentatie van de gids voor 2013.

Reageer op dit artikel