nieuws

Ruim miljoen kijkers Kranenborg en Den Blijker

Restaurant

Robert Kranenborg en Herman den Blijker hebben met de eerste aflevering van The Taste meer dan een miljoen kijkers getrokken. Dinsdag 29 oktober startte RTL 4 met de serie, waarin Nederlandse kooktalenten het opnemen tegen Belgische collega’s en waarbij alleen de smaak telt.

Ruim miljoen kijkers Kranenborg en Den Blijker
website RTL Nederland

Het nieuwe RTL 4-programma The Taste is gebaseerd op een Amerikaanse idee dat eerder dit jaar voor het eerst daar op televisie was te zien en heeft wat betreft het format ook wel wat weg van het populaire The Voice of Holland.

Nederland tegen België

In de formule draait het om het blind proeven van gerechten. Dat wordt gedaan door Herman den Blijker en Robert Kranenborg en de Vlamingen Gert de Mangeleer van driesterrenrestaurant Hertog Jan in Brugge en Wout Bru van sterrestaurant Chez Bru.

The Taste

Dinsdag 29 oktober was de eerste aflevering en die trok 1,13 miljoen kijkers. The Taste eindigt daarmee op de tiende plek in de ranglijst van de dag. Best bekeken was de uitzending van Goede Tijden Slechte Tijden met 1,84 miljoen kijkers.

Vier teams

De vier koks hebben in de eerste aflevering vier deelnemers geselecteerd, die in het vervolg samen een team vormen. Daarmee gaan Den Blijker, Kranenborg, De Mangeleer en Bru de strijd aan met elkaar.

The Taste wordt door RTL 4 uitgezonden op dinsdag en begint om 21.30 uur.

Reageer op dit artikel