nieuws

Van Lissum stoort zich aan ‘blabla-verhalen’ van topkoks

Restaurant

De crisis in ons land leidt tot verschuivingen in de top van GaultMillau, de restaurantgids die op 28 oktober wordt gepresenteerd. Dat belooft Jan van Lissum van GaultMillau in een blog op MissetHoreca.nl. Van Lissum laat verder weten zich te storen aan chefs die, zoals Van Lissum schrijft, ‘met een hoop blabla hun conceptaanpassing verkopen’.

Van Lissum stoort zich aan ‘blabla-verhalen’ van topkoks

‘GaultMillau zou imagoverlies lijden als we geen rekening houden met de gewijzigde omstandigheden. Als een chef terug naar af gaat en feitelijk opnieuw begint, dan is het niet te beargumenteren dat hij hetzelfde puntenaantal houdt of hetzelfde aantal sterren’, aldus Van Lissum.

Van Lissum stoort zich aan sommige chef. ‘Ik geloof niet in de indruk die ze ons willen geven. Met een hoop blabla verkopen ze de wijzigingen als een eigen keuze. Hun gasten zouden de oorzaak zijn van de conceptaanpassingen, maar ik denk dat ze gewoon de zaken slecht op een rijtje hebben’, aldus Van Lissum.

De conceptaanpassingen die bij toprestaurants zijn doorgevoerd of nog komen, roept bij Van Lissum de vraag op hoe andere gidsen hiermee omgaan. ‘Het zou voor ons en veel collega-chefs onverklaarbaar zijn als daar alles bij het oude blijft. Onze gastronomie staat aan het begin van een nieuw tijdperk en de serieuze gidsen hebben de verantwoordelijke taak om dat aan de restaurantbezoekers te laten zien’.

De GaultMillau 2014 wordt op 28 oktober gepresenteerd in de RAI in Amsterdam. Voorafgaand aan de presentatie van de gids zal Van Lissum awards uitreiken aan toppers uit de vaderlandse gastronomie.


Lees hier de complete blog van Jan van Lissum.

Reageer op dit artikel