nieuws

Weer nieuwe zaak voor Patrick van der Kroft

Restaurant

Ondernemer Patrick van der Kroft opent in november zijn derde bedrijf. In de haven van Hoorn begint hij grand café brasserie Aan de Kade. Naast Restaurant Kroft en Wijnbar Vinck wordt dit het derde horecabedrijf van de chef. Daarnaast heeft hij ook een rol in de inkoopcombinatie OCH.

Weer nieuwe zaak voor Patrick van der Kroft

Patrick van der Kroft start zijn derde zaak in Hoorn samen met Jan Wierda van MKB Advice. Met deze partner is hij recent ook de inkoopcombinatie OCH gestart. Afgelopen zomer startte hij samen met sommelier Jorien Pieters al Wijnbar Vinck, ook in Hoorn.

‘De zaak zit op een van de mooiste plekjes aan de Hoornse Haven, aan de Nieuwendam, naast Spijckers. Nu nog zit daar Brasserie Bonte Koe, maar dit bedrijf stopt.’

Van der Kroft gaat de mise-en-place voor zijn drie bedrijven verplaatsen naar de nieuwe zaak. ‘Daar hebben we een mega keuken, volledig ingericht en up to date. Zo maken we ook een slag in efficiency, Vinck en Restaurant Kroft zitten op loopafstand. Het hoekje om en we zijn er. Zo wil ik straks ook personeel flexibel inzetten.’

De derde zaak kwam onverwacht op het pad van Van der Kroft en zijn zakenpartner Jan Wierda. ‘Het was een megakans die we in onze schoot geworpen kregen. Letterlijk zo’n kans die eenmaal in je leven voorbij komt. En dan pak je hem.’

Grand café brasserie Aan de Kade wordt een klassieke brasserie met af en toe een moderne slag. ‘Goed en eerlijk zonder al te veel poeha.’ De exacte menukaart moet Van der Kroft nog gaan samenstellen. ‘Het gaat lijken op wat ik ruim tien jaar bij Brasserie van Baerle in Amsterdam heb gedaan. Aan de Kade wordt heel toegankelijk. Betaalbaar. Je kunt er binnenlopen voor een kop koffie of een biertje maar ook voor een terrine eendenlever of oesters. We willen echt meer dan alleen een dinerfunctie.’

Zakenpartner Jan Wierda zal het cijfermatige deel van de bedrijfsvoering voor zijn rekening nemen. Ook gaat hij kantoor houden op de vierde verdieping van het pand. de keuken komt onder leiding van chef Luc van der Vegt. Hij is afkomstig van Restaurant (B)eet in Hoorn. Deze zaak heeft recent haar deuren gesloten. ‘Ik heb al eerder met Luc samengewerkt en kan culinair goed met hem sparren,’ besluit Van der Kroft.

Reageer op dit artikel