nieuws

Xavier van Binsbergen heropent Mirabelle Breda

Restaurant

Mirabelle, ooit in het bezit van een Michelinster, is weer open. Het restaurant aan de Dr. Batenburglaan in Breda wordt sinds maandag 21 oktober geëxploiteerd door Xavier van Binsbergen, wiens overgrootvader de eetgelegenheid in 1955 bouwde en jarenlang exploiteerde.

Xavier van Binsbergen heropent Mirabelle Breda
Mirabelle Breda

Met dezelfde naam als voorheen, maar met een fris concept en een nieuwe inrichting stapt ondernemer Xavier van Binsbergen in de schoenen van zijn overgrootvader, zo is te lezen in het persbericht waarmee de heropening wordt aangekondigd.

Failliet

Voormalig sterrestaurant Mirabelle werd in 1955 gebouwd en gestart door de Bredase horecaondernemer Albert Coumans.

Tot 1984 bleef het in handen van de familie. In juni 2012 sloten de deuren en kort daarna werd exploitant Santé Group failliet verklaard.

Vernieuwde keuken

Eind 2012 keerde het terug in de familie, nadat achterkleinzoon Xavier van Binsbergen erin stapte. Hij heeft het pand volledig laten strippen. De vernieuwde keuken is van drie kanten open en dichter bij het restaurant geplaatst.

Bar

In het midden van de zaak is bovendien een bar geplaatst, bedoeld om meer leven in de zaak te krijgen.

‘Door de nieuwe indeling zijn meerdere ruimtes met verschillende stijlen en functionaliteiten gecreëerd’, aldus de nieuwe exploitant.

Proefgerechtjes

Tot en met dinsdag 5 november kunnen gasten een ‘sneak preview’ krijgen van de nieuwe zaak. Onder de noemer ‘Proef Mirabelle’ worden zogeheten proefgerechtjes geserveerd: zes gerechtjes voor €27,50 en acht voor €35.’

Frans, Italiaans en Spaans
Woensdag 6 november volgt een officiële opening en daarna kunnen gasten terecht voor gerechten, die zijn geïnspireerd door invloeden van een Parijse bistro, een Italiaanse osteria en een Spaanse tapasbar.

Reageer op dit artikel