nieuws

Celebrity chef Charlie Trotter (54) overleden

Restaurant

De bekende Amerikaanse chef Charlie Trotter is geheel onverwachts overleden. Trotter werd gisteren in kritieke toestand aangetroffen in zijn huis in Chicago, waarna hij kort daarna in het ziekenhuis overleed. Charlie Trotter is slechts 54 jaar geworden.

Celebrity chef Charlie Trotter (54) overleden

Wat de exacte doodsoorzaak is, is nog niet bekend. Een woordvoerder laat namens de familie weten geschokt te zijn met de onverwachte dood van Trotter.

Trotter genoot grote bekendheid in de gastronomische wereld. Niet in de laatste plaats vanwege zijn befaamde restaurant Charlie Trotter’s in het Lincoln Park district in Chicago. Het restaurant was bekend in heel de wereld. In september 2012 sloot Trotter na ruim 25 jaar de deuren van zijn eetgelegenheid.

Gedurende zijn kookcarrière schreef Trotter diverse kookboeken. Ook had hij een kookrubriek op een Amerikaans tv-station. Charlie Trotter wordt gezien als een van de grootste en bekendste ‘celebrity chefs’ van de VS.

Reageer op dit artikel