nieuws

DNA-restaurant &samhoud foodlab blijkt stunt

Restaurant

Dat wat in juli werd aangekondigd als het eerste DNA-restaurant ter wereld, bleek donderdag 31 oktober slechts een eenmalig samenwerkingsproject. &samhoud foodlab is een hoax en had als enig doel mensen aan het denken te zetten over veilig, gezond en toegankelijk voedsel: Food for Thought.

DNA-restaurant &samhoud foodlab blijkt stunt

Salem Samhoud en Moshik Roth kondigden in juli de opening aan van een tweede zaak in Amsterdam. &samhoud foodlab zou het eerste DNA-restaurant ter wereld worden en tweesterrenchef Roth zou er geëxtraheerd natuurlijk DNA verwerken in zijn gerechten.

Moshik Roth

Deze aankondiging en het bericht over de officiële opening ‘ergens in Amsterdam’ werden omgeven door mysteries, vragen en onduidelijkheden. Niet voor niets, zo bleek donderdag 31 oktober tijdens de eerste en enige avond van &samhoud foodlab.

Voor die ene avond was de ruimte van een sportschool aan het IJsbaanpad omgetoverd tot restaurant.

DNA-cocktails

Tijdens de ontvangst van de tachtig exclusief uitgenodigde gasten, waaronder 3FM-dj Giel Beelen, modekoning Mike de Boer en veel (culinaire) journalisten, werden dampende cocktails in reageerbuizen uitgereikt en in de ruimte stond een heus DNA-apparaat.

Na de derde gang van tweesterrenchef Roth kwam de clue: alle tafels en stoelen werden weggehaald en duidelijk werd dat er geen restaurant &samhoud foodlab is.

Food for thought

Doel van de eenmalige samenwerking van &samhoud places, Netherland Genomics Initiative en diverse marktpartijen was om Nederland te laten nadenken over de toekomst van voedsel.

Food for Thought is het enige gerecht dat bij @samhoud foodlab wordt geserveerd’, aldus de initiatiefnemers.

‘Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen eten te geven. Er moet nu en later voldoende zijn dat veilig, gezond en toegankelijk is. Voedsel dat op een duurzame manier wordt verbouwd.’

Salem Samhoud

‘Met &samhoud places streven we naar het samen bouwen van een brighter future’, aldus Salem Samhoud tegen Misset Horeca. ‘Ook op het gebied van de gastronomie, en daarom paste dit initiatief zo goed bij ons. Vanuit de kracht van voedselinnovatie een bijdrage leveren aan de toekomst van voedsel in Nederland en in de wereld.’

Misset Horeca was donderdag 31 oktober aanwezig en haalde Samhoud voor de camera. Snel meer daarover op deze website.

Reageer op dit artikel