nieuws

François Geurds over tweede Michelinster: ‘Hebben gewoon meer gas gegeven

Restaurant

FG Restaurant is maandag 25 november beloond met een tweede ster. Na vier jaar één ster voor Ivy, mag er nu ook eentje bij op de gevel bij FG in Rotterdam. Chef-kok François Geurds: ‘Ik ben ontzettend blij met de bevestiging van een gids die ik enorm waardeer.

François Geurds over tweede Michelinster: ‘Hebben gewoon meer gas gegeven

Geurds kreeg in 2010 zijn eerste ster. De tweede hing al vaak in de lucht, maar nu is het er dan toch van gekomen. Restaurant FG heeft een tweede Michelinster. Geurds reageert overdonderd: ‘Ik ben heel verrast. Ik was er totaal niet mee bezig vanwege de drukte met m’n nieuwe zaak.’ De chef-kok was zelf ook niet aanwezig in Maastricht bij de bekendmaking: ‘Nee, ik had zoveel afspraken voor vandaag staan, alles voor mijn nieuwe foodlab. Het leven gaat gewoon door nu.’

Doorgaan

Veel tijd heeft Geurds niet om bij het succes stil te staan. ‘Daar ben ik het type sowieso niet naar. Maar ik ga straks wel naar de zaak om met het team champagne te drinken.’

Het was een bewogen jaar voor Geurds waarin hij onder andere de naam van zijn restaurant moest aanpassen. ‘Maar uiteindelijk word je toch op je bord beoordeeld. Ik hoorde allerlei geluiden dat ik het te druk zou hebben, maar ik heb juist extra gas gegeven. Voel me beter als ooit te voren over mijn koken en heb nu de bevestiging gekregen van een gids die ik enorm waardeer.’

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel