nieuws

Gastromarathon met topkoks voor 3FM Serious Request

Restaurant

Restaurant EVI in Zandvoort is van zondag 22 december tot en met maandag 23 december het middelpunt van een bijzonder evenement. Onder andere Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw en Menno Post koken dan voor het goede doel van 3FM Serious Request 2013).

Gastromarathon met topkoks voor 3FM Serious Request

De actie wordt opgeluisterd door verscheidene vormen van entertainment. Stoelen voor het evenement worden per opbod geveild. De veiling, mogelijk gemaakt door Vakantieveilingen.nl, start op woensdag 18 december 2013, tegelijk met de opening van Het Glazen Huis. De cheque met alle opbrengsten zal na afloop van het evenement worden aangeboden aan de organisatie van Serious Request.

Initiatiefnemers van deze gastronomische 24-uursactie zijn chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij hebben inmiddels tientallen toprestaurants bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken aan deze unieke benefietactie.

Chef Menno Post van De Bokkedoorns over de actie: ‘Ik ben enorm onder de indruk van wat Tjitze en Frank in korte tijd al voor elkaar hebben gekregen. Hun tomeloze enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk, wat heeft geresulteerd in een zeer indrukwekkende lijst van deelnemers. Het belooft een uitzonderlijk culinair spektakel te worden’.

In het restaurant wordt een lange tafel geplaatst met 30 stoelen. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. De gasten zijn hiermee verzekerd van negen topgerechten van chefs die gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren vertegenwoordigen.

Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur; in totaal zijn er 240 stoelen beschikbaar voor dit evenement. Uiteraard is de prijs all-in (aperitief, wijn, water, koffie). Ook wordt er gezorgd voor stijlvol entertainment gedurende de zitting.

Alle chefs op een rij:

Maik Kuipers, Restaurant De Librije***

Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns**

Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!**

Bas van Kranen , Restaurant De Leuf**

Ron Blaauw**, Rons Gastrobar

Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang**

André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje*

Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn*

Rogér Rassin, Restaurant La Rive*

Marcel van Lier, Restaurant Latour*

Mark Gratama, Restaurant ML*

Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen*

Niven Kunz, Restaurant Niven*

Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje*

Chris Naylor, Restaurant Vermeer*

Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob

Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI

John Halvemaan, Restaurant Halvemaan

Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije

Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive

Peter Edwards, Restaurant Southern Cross

Toine Smulders, Restaurant Villa Copera

Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes

Danny Jansen, 24Kitchen

Pascal Jalhay

Reageer op dit artikel