nieuws

Jonnie Boer: heel leuk dat het Boerma en Veldman zijn

Restaurant

Zelfs Jonnie en Thérèse Boer waren vanuit het verre Zwolle afgereisd naar Maastricht voor de presentatie van Michelin. ‘Maar we wisten niets hoor!’. Jonnie zegt trots te zijn op Jacob Jan Boerma, maar is ook nuchter: ‘het maakte me eigenlijk niet zoveel uit wie het is, áls die derde ster maar zou komen. Alleen is ook maar alleen. Maar het is heel leuk dat het Jacob Jan en Kim zijn.

Jonnie Boer: heel leuk dat het Boerma en Veldman zijn

Het echtpaar Boer behoud voor het tiende jaar op rij hun derde ster, en heeft er in regiogenoot Boerma een collega van formaat bij. Ook de bekroning voor gastvrouw Kim Veldman is bijzonder voor de eigenaren van De Librije. Het was in dat restaurant waar Veldman de basis legde voor het succes van De Leest.

‘Ze is als heel jong meisje bij ons begonnen en deed toen al zó haar best. Ik weet nog dat we toen al tegen elkaar zeiden: dat wordt een hele grote.’

Dat De Leest slechts 33 kilometer verderop ligt, is voor Boer geen probleem. ‘Ik zie dat niet als concurrentie. Ik denk dat mensen die bij ons komen, ook daarheen gaan en andersom. Daar worden we beiden sterker van.’

Ook memoreert Boer aan de jarenlange droom van Boerma over drie sterren. ‘We gingen samen naar Parijs, misschien wel vijftien jaar geleden. Hij was helemaal geobsedeerd door Michelin en schreeuwde dat soms over de straten.’

Reageer op dit artikel