nieuws

Koksgilde Nationaal Team: Goud in Basel

Restaurant

Het Koksgilde Nationaal Team heeft op de kookwedstrijden in Basel goud behaald voor warme keuken en zilver voor koude keuken. Overall werd voor de warme keuken de derde plaats gehaald. Nederland versloeg grote wedstrijdlanden als Duitsland en Italie.

Koksgilde Nationaal Team: Goud in Basel

Het Koksgilde Nationaal Team had in Basel de opdracht om een koud buffet te maken en een warm driegangendiner voor honderd gasten. Op het wedstrijdpodium was de top 10 van de wereld aanwezig.

Waldrik Kremer, chef d’ équipe van het team: ‘Steeds moesten twee landen het tegen elkaar opnemen. Wij streden tegen het team van Duitsland en dat team hebben we ruimschoots verslagen. Het team maakte een foutje bij het koude buffet, anders was Nederland nog hoger geeindigd’, zegt Kremer.

Maandag hoorde het kookteam dat chef Lars van Galen, patron-cuisinier van Hotel Restaurant ‘ t Lansink in Hengelo en lid van het team, een Michelinster krijgt. ‘Dit gaf ons echt een kick. We gingen voor het warme deel alleen maar voor goud en dat kregen we ook!’

Naast Waldrik Kremer en Lars van Galen waren Guido Panjer, Henri Brouwers, Alfred van Dijk, Keng Vichianrat, Ronnie Merks en Robin Hoedjes in Basel.

Reageer op dit artikel