nieuws

Kookboek met horecarecepten voor jubilerende brasserie Harkema

Restaurant

Brasserie Harkema in Amsterdam bestaat dit jaar tien jaar. Naast een feestavond heeft het jubilerende horecabedrijf een kookboek uitgebracht met horecarecepten van klassiekers uit de keuken van chef-kok Rob Hofland.

Kookboek met horecarecepten voor jubilerende brasserie Harkema

Het kookboek bevat een dertigtal recepten die laten zien waar Harkema voor staat. ‘Het gaat over wat we hier maken’, liet eigenaar Michiel Kleiss eerder aan de Amsterdamse tv-zender AT5 weten. De uitgave bevat horecarecepten: het gaat om bereidingswijzen in grote hoeveelheden zoals ze die bij de Amsterdamse brasserie maken. ‘Het zijn echte recepten. Bijvoorbeeld voor 128 garnalenkroketten. Dat maakt het boek bijzonder en grappig. We laten zien dat we echt ambachtelijk koken.’ Voor consumenten die aan de slag willen met de Harkema-gerechten staan er tips in. Ook met betrekking tot de gebruikte apparatuur.

Caesar Salad

Voor chef-kok Rob Hofland is het boek een droom die werkelijkheid wordt. ‘Het bevat klassiekers en evergreens.’ De kok heeft er zijn eigen draai aangegeven. Een van de recepten is dat voor de caesar salade. In Misset Horeca nummer 21 van 2013 vertelde Hofland over deze hardloper uit zijn keuken.
Het boek 10 jaar Brasserie Harkema (ISBN 9789462282940) is op 10 oktober gepresenteerd tijdens een feestavond.

Reageer op dit artikel