nieuws

Michelin 2014: ’t Raedthuys ziet ster als bekroning tweede lustrum

Restaurant

Karina van der Kolk en Hans den Engelsen van ’t Raedthuys in Duiven zijn erg verbaasd over de Michelin-ster die ze op 25 november 2014 ontvangen. ‘Het is een bekroning voor ons tweede lustrum. We bestaan tien jaar.

Michelin 2014: ’t Raedthuys ziet ster als bekroning tweede lustrum

Gastvrouw Karina van der Kolk en chef-kok Hans den Engelsen zijn in eerste instantie verbaasd door het nieuws dat ze een Michelin-ster hebben in de nieuwe gids van 2014. Van der Kolk: ‘Hans hoorde het van een vriend toen hij net bij de pedicure zat. Tja, dat moet ook gebeuren. We konden het eerst niet geloven.’

Bekroning

Elk jaar volgt het ondernemerspaar het sterrennieuws maar dat ze in de prijzen zouden vallen, kwam onverwacht. ‘We zitten in Duiven, of all places. Werner Loens is afgelopen zomer hier geweest maar hij gaat dan natuurlijk niet zeggen dat we een ster krijgen maar we vinden het hartstikke gaaf. Het is een bekroning voor ons tweede lustrum, we bestaan tien jaar.’
De vrije maandag verloopt vandaag iets anders dan gepland. ‘We krijgen zo omroep Gelderland over de vloer.’ Of er iets gaat veranderen? ‘We blijven de dingen doen zoals we die altijd hebben gedaan.’

Sterrenverleden

Zowel Van der Kolk als Den Engelsen werkten in het verleden bij sterrestaurants als De Hoefslag, het Duitse Im Schiffchen en De Zwethheul in Schipluiden.

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel