nieuws

Michelin Duitsland: derde ster voor Überfahrt

Restaurant

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Duitsland er een driesterrenrestaurant bij. Michelin kende woensdag 7 november de maximale score toe aan Überfahrt van Christian Jürgens in Rottach-Egern. Onze oosterburen hebben nu elf eetgelegenheden met de maximale score.

Michelin Duitsland: derde ster voor Überfahrt
Website restaurant Überfahrt

‘Na jaren hopen en hard werken, is Christian Jürgens van restaurant Überfahrt in Tegernsee (in de buurt van München, red.) opgenomen in het ensemble met drie sterren’, zo schrijft Sternefresser.de. Duitsland beschikt met elf driesterrenrestaurants nu over ‘een historisch hoog aantal’.

La Belle Epoque en La Vie

Ook de afgelopen twee jaar beloonde de rode gids ons buurland met een nieuwe derde ster. In november 2012 ging die eer naar La Belle Epoque in Lubeck-Travemünde. Een jaar eerder was het de beurt aan La Vie in Osnabrück.

Michelinsterren

Duitsland mag ook drie nieuwe tweesterrenrestaurants toevoegen aan de lijst. Michelin beloonde Michael Kempf van Facil in Berlijn, Jörg Sackmann van Schlossberg in Baierbronn en Andreas Krolik van Tiger Gourmetrestaurant in Frankfurt.

Op éénsterrenniveau zijn liefst 39 restaurants toegevoegd aan de lijst. In totaal beschikt Duitsland nu over 333 sterren: 11 keer drie sterren, 37 keer twee sterren en 226 keer één ster.

Nederland

De nieuwe Michelinsterren voor Nederland worden maandag 25 november bekendgemaakt tijdens een presentatie in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Gisteren meldde Misset Horeca dat directeur Michael Ellis daarbij aanwezig is.

Reageer op dit artikel