nieuws

Sergio Herman: ‘Ik blijf koken. Dat maakt me gelukkig.

Restaurant

‘Ik droom van eten. Ik droom van smaken. Koken blijft het belangrijkste in mijn leven. Ook in de toekomst. Daar word ik gelukkig van. Dat blijft zo. Ik ga echt niet achter mijn laptop zitten.’ Sergio Herman praat openhartig met Misset Horeca over zijn beslissing te stoppen met het succesvolle Oud Sluis en zijn leven daarna.

Sergio Herman: ‘Ik blijf koken. Dat maakt me gelukkig.

Sergio Herman maakte in juni van dit jaar bekend dat hij op 22 december de deuren van driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis zal sluiten. Daarna volgde radiostilte. Op maandag 18 november sprak Herman voor het eerst met de pers over zijn beslissing, de emoties die ermee gepaard gaan en zijn leven na Oud Sluis. ‘Minder a-sociaal en meer in balans,’ zegt de chef hierover in een video-interview met Misset Horeca.

Michelin

Hoewel Herman het hoogst haalbare bereikt heeft (drie sterren Michelin, 20 punten GaultMillau en jarenlang op 1 in Lekker) voelt hij zich door de fysieke grenzen van Oud Sluis beperkt in zijn groei. ‘Ik kan daar niet hoger. Niet verder groeien. We zijn zeer beperkt in de ruimte. En beter presteren was er niet mogelijk. Maar dat wil ik wel. Het frustreert om met 18 mensen te werken op die beperkte vierkante meters.’
Beter met Pure C
Na 22 december, de dag waarop Oud Sluis het laatste servies draait, gaat Herman zich toeleggen op The Jane in Antwerpen en Pure C. ‘Met Pure C wil ik hoger. Daarna reizen en nieuwe smaken ontdekken.’ De vraag of Herman een restaurant gaat starten op Ibiza, beantwoordt de chef met:  ‘Die kans zit er in.’

De beslissing om te stoppen op de top, werd niet ingegeven door angst. ‘Nee. In tegendeel. Ik ben geen mietje. Ik heb wel de power om met succes om te gaan. Maar ik voelde gewoon dat het moment daar was. Ik heb geen angst om te falen. Veel mensen zullen dromen van stoppen op het hoogtepunt. Dat kunnen én durven doen.

Bekijk hier de video.

Reageer op dit artikel