nieuws

Sergio Herman maakt boek over laatste jaar Oud Sluis

Restaurant

Sergio Herman werkt aan een nieuw boek over het laatste jaar van Oud Sluis. De driesterrenchef sluit zijn restaurant op 22 december van dit jaar. Het boek – een tweeluik – bevat de emoties die hiermee gepaard gaan, maar ook gerechten.

Sergio Herman maakt boek over laatste jaar Oud Sluis

Het nieuwe boek van Sergio Herman, Desire, is vanaf woensdag 20 november via voorintekening te bestellen. Naar verwachting verschijnt het boek maart 2014. Het is een project van Sergio Herman in samenwerking met uitgever en fotograaf Tony le Duc en tekstschrijven Mara Grimm.

Sergio Herman maakte op maandag 18 november tijdens een persbijeenkomst bekend dat hij werkt aan een nieuw boek. ‘De sluiting van Oud Sluis is voor mij een zeer persoonlijk en beladen onderwerp’, aldus de chef. ‘Daarom heb ik ervoor gekozen het verhaal over de sluiting zo dicht mogelijk bij mezelf te houden. Dat verhaal is straks terug te lezen in Desire.’

Gerechten Oud Sluis

Desire bestaat uit twee componenten. Het eerste bevat foto’s van de belangrijkste gerechten die Sergio Herman in het laatste jaar van Oud Sluis heeft gecreëerd. Ook zijn laatste menu is in beeld gebracht. De gerechten worden in sequenties gefotografeerd en krijgen in het boek de vorm van een vierluik. Hierdoor maakt de lezer als het ware een wandeling door het gerecht en kan hij de opbouw van een gerecht als een bouwplan volgen.

De recepturen worden in verhalende vorm uitgeschreven.

Het tweede deel van Desire bestaat uit een serie interviews die Mara Grimm met Sergio Herman heeft gevoerd tijdens zijn laatste jaar bij Oud Sluis. De interviews worden in dagboekvorm gepresenteerd. Het laatste interview vindt plaats vlak na het allerlaatste servies op 22 december.

Net als bij Sergiology worden alle exemplaren genummerd. Er worden 1600 Nederlandstalige exemplaren gemaakt en 400 Engelstalige. De prijs wordt 149,50 euro.

Reageer op dit artikel