nieuws

Tomatengerecht scoort in kookwedstrijd van 72 uur

Restaurant

Restaurant Jaimie van Heije uit Oudenkerk aan de Amstel heeft op 18 november de Chefs Challenge van Stichting Variatie in de Keuken gewonnen met het gerecht ‘Buddha tomaat.

Tomatengerecht scoort in kookwedstrijd van 72 uur

Het winnende gerecht bestaat uit een flan van tomaat, tomaten brains, pommes soufflé violette, gepofte quinoa, oertomaat, zuring, uienpoeder, tomatensneeuw, prei crème, rode ui, daikon cress, zuurdesem crouton en zuringolie. ‘We hebben erg ons best gedaan om een zo origineel mogelijk gerecht te maken met alleen groente’, laat Jamie van Heije weten.
De chefs challenge met als motto ‘The Magical Vegetable Tour’ kende een nieuwe opzet voor horecawedstrijden. Binnen 72 uur moesten 20 chefs van restaurants in Utrecht en Amsterdam een gerecht maken met ingrediënten uit een afgeleverde groentebox. De foto van de creatie zetten ze op Facebook waar er gestemd kon worden. In totaal 167 fans brachten hun stem uit.

Groenteworkshop

Volgens Stichting Variatie in de Keuken was de nieuwe opzet van deze horecacompetitie een succes. Initiatiefnemer Joris Heijnen laat weten dat chefs die vaak al op de goede weg zijn met het gebruik van groenten, met de competitie zijn uitgedaagd en geïnspireerd. De winnaar krijgt een groenteworkshop voor het hele team van sterkok Chris Naylor (Vermeer, Amsterdam).
Variatie in de Keuken zet groenten in de hoofdrol en stimuleert koks en consumenten om gezond en duurzaam te koken. Eerder organiseerden ze de wedstrijd ‘Variatiechef van het Jaar’ en deden ze een onderzoek naar rendement van groentegerechten op de horecamenukaart.

Reageer op dit artikel