nieuws

Werner Loens: 33 keer De Leest in vier jaar

Restaurant

Dat Michelin voor het toekennen van een derde ster niet over één nacht ijs gaat, bewijst het aantal keer dat inspecteurs bij De Leest zijn gaan eten. In de afgelopen vier jaar liet hoofdinspecteur Werner Loens liefst 33 rapporten opmaken. Zelf heeft hij de beste herinnering aan de langoustine met pompoen van Jacob Jan Boerma.

Werner Loens: 33 keer De Leest in vier jaar

Uiteraard spreekt Werner Loens over de toekenning van de derde ster aan De Leest. Ook reageert hij voor de microfoon van Misset Horeca – er mogen nog altijd geen beelden van de hoofdinspecteur voor de Benelux gemaakt worden – op de chefs die het voorbije jaar hun concept aanpasten.

‘Wij moeten snel op de bal zijn. Maar niet té snel, we willen ze eerst de tijd geven het nieuwe concept uit te werken tot op het bot. Het is leuk om te zien wat Ron Blaauw doet met zijn Gastrobar, waar gasten weer keus krijgen uit veel gerechten die minder handelingen kosten. En mensen als Hans van Wolde en Toine Hermsen hebben we vertrouwen gegeven. Ze hebben decennia bewezen van topkwaliteit te zijn. Nu hebben ze hun concept aangepast, we zijn er naartoe gegaan en geconstateerd dat het allemaal zeer goed stand houdt.’

Reageer op dit artikel