nieuws

Buitenlandse sterrenchefs hebben zin in Chefs (R)Evolution

Restaurant

Internationale sterrenchefs als Joan Roca en Elena Arzak, Massimo Bottura, Thomas Bühner zijn enthousiast over het tweedaagse Nederlandse gastronomische festival Chefs (R)Evolution dat op 3 en 4 juni plaats vindt in Zwolle.

Buitenlandse sterrenchefs hebben zin in Chefs (R)Evolution

Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, organiseren het culinaire festival voor de eerste keer dit jaar. ‘We zijn er klaar voor maar hebben wel zenuwen. Bijvoorbeeld of er wel genoeg mensen komen. Maar dat is logisch. Het is een hele organisatie’, laten Jonnie en Thérèse Boer weten in een interview met Misset Horeca.

Films op de IPhone

Ook over de buitenlandse chefs die ze vastgelegd hebben voor de demonstraties op 3 en 4 juni, waren er wat gezonde zenuwen bij het echtpaar Boer. ‘Alle contacten zijn via de mail tot stand gekomen en als je ze dan live spreekt, wil je ook dat ze recht in je gezicht zeggen dat ze echt komen en zien dat ze enthousiast zijn’, vertelt Jonnie Boer.

Bij de bekendmaking van de 50 beste restaurants ter wereld van de San Pellegrino-lijst in Londen op 30 april, vroeg Boer ze op de man/vrouw af wat ze van Chefs (R)Evolution vonden. Hij maakte van de gelegenheid gebruik en filmde hun reacties met zijn iPhone. Speciaal voor Misset Horeca stond hij de beelden af.

Niet alleen de Spaanse chef Elena Arzak, maar ook haar collega Roca (die geen Engels spreekt) liet weten er zin in te hebben. De Zwitser Andreas Caminada komt helaas niet naar Zwolle, omdat hij gelijktijdig een eigen event heeft.

Duo-demo

Ook de Nederlandse chefs Richard Ekkebus (Amber, Hongkong) en Sergio Herman (Oud Sluis) zijn op de film gezet door Boer. Ze komen beiden naar Chefs (R)Evolution. Met Herman gaat Boer een duo-demonstratie doen met als thema: ‘Gestrand op het land’ (Boer) en ‘Geland op het strand’ (Herman). Ekkebus is er als gast.

Inmiddels is de kaartverkoop volop gestart. Bijna de helft van de kaarten is al verkocht. Via de speciale site www.chefsrevolution.com zijn kaarten à 150 euro per dag of 250 euro voor twee dagen te bestellen. Naast een congres is er een BOERenmarkt waar de lokale producten van de boeren geproefd kunnen worden en gerechten van de verschillende Alliance-chefs. Tevens zijn er deze dagen wijnspijstastings in Librije’s Zusje. Het hele programma staat op de speciale site.

Reageer op dit artikel