nieuws

De Librije gaat f&b Waldorf Astoria verzorgen

Restaurant

Jonnie en Thérèse Boer, eigenaren van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, worden verantwoordelijk voor de restauratieve voorzieningen in het nog te openen Waldorf Astoria hotel in Amsterdam. Als executive chef is voormalig Librije-chef Sidney Schutte teruggehaald uit Azië.

De Librije gaat f&b Waldorf Astoria verzorgen

Het echtpaar Boer heeft eerder al, voor de camera van Misset Horeca, de wens uitgesproken ooit een restaurant in een hotel in Amsterdam te willen. Die wens krijgt nu invulling met de intensieve samenwerking met Waldorf Astoria.

De restauratieve voorzieningen in Waldorf Astoria Amsterdam omvatten onder andere een gastronomisch restaurant, de Peacock Alley bar/lounge, cocktailbar The Vault en exclusieve banquetingfaciliteiten, waaronder de Maurer Room. De naam van het gastronomische restaurant is nog niet bepaald.

Sidney Schutte

In de komende maanden worden de plannen voor invulling van de samenwerkingsovereenkomst verder geconcretiseerd. Wel is duidelijk dat De Librije haar culinaire signatuur in het Waldorf Astoria Amsterdam zal inbrengen. De dagelijkse leiding komt in handen van executive chef Sidney Schutte, die speciaal terug is gekomen uit Hongkong, waar hij executive chef was in The Landmark Mandarin Oriental.

Niet durven dromen

‘Toen deze kans zich voordeed, hebben we nauwelijks een moment geaarzeld’, zegt Thérèse Boer. ‘We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen.’

Boer is ook verheugd opnieuw de samenwerking met Schutte aan te gaan. ‘Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan op deze exclusieve locatie in Amsterdam, is een fantastische uitdaging. Wij hebben heel veel vertrouwen in de samenwerking en gaan met enorme ambitie en enthousiasme aan de slag om elke gast van het Waldorf Astoria Amsterdam een onvergetelijke gastronomische en gastvrijheidservaring te bezorgen, in de traditie van De Librije.’

Culinair stempel

Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, kijkt uit naar de samenwerking met De Librije. ‘Ik ben al jaren een groot bewonderaar van Jonnie en Thérèse Boer en heb enorm respect voor wat zij, elk op hun vakgebied en samen als koppel, op het allerhoogste niveau presteren. Zij hebben hun eigen stijl en houden daar consequent aan vast. Ik heb daar veel waardering voor en ben ongelofelijk blij en gelukkig dat het Waldorf Astoria Amsterdam vanuit hun gedachtegoed een stempel gaat zetten op culinair Amsterdam.’

Ook John Vanderslice, Global Head of Luxury & Lifestyle Brands Hilton Worldwide zegt in een reactie bijzonder trots te zijn dat de eigenaren van De Librije hun naam gaan verbinden aan het Waldorf Astoria Amsterdam. ‘Met Sidney Schutte als chef-kok en de filosofie van De Librije zullen we in Amsterdam op onderscheidende wijze invulling kunnen geven aan The True Waldorf Service.’

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam, dat in april 2014 opent, is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts. Het hotel is gevestigd in zes grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw en beschikt over 93 luxe kamers en suites.

Reageer op dit artikel