nieuws

Duif laatste hoofdgerecht Sergio Herman in Oud Sluis

Restaurant

Op 22 december sluit Sergio Herman definitief de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Zijn laatste hoofdgerecht dat hij er serveert is duif.

Duif laatste hoofdgerecht Sergio Herman in Oud Sluis

Sergio Herman heeft lang gewerkt aan de laatste gerechten die hij serveert in Oud Sluis. ‘Het is een speciaal menu; ik ben er heel lang mee bezig geweest. Het zijn de smaken van 25 jaar Oud Sluis, veel daarvan van mijn vader geleerd; nu in een eigentijds jasje.’

Herman sprak over zijn laatste menu op een persbijeenkomst in Pure C waar hij ook zijn beslissing om te stoppen met Oud Sluis toelichtte.

‘Mijn vader kon als geen ander langoustines a la nage maken. Heel simpel. Mooie langoustintjes Met groentes. Ik heb er bakken van moeten snijden. Nu ga ik het verfrissen en op mijn manier presenteren. Met dezelfde jus wel.’

Het laatste hoofdgerecht van driesterrenrestaurant Oud Sluis is een duifje. Herman: ‘Een duifje is honkvast, maar vliegt ook weer weg. Mijn laatste hoofdgerecht. Ik ben honkvast. Oud Sluis zal heel mijn leven bij me blijven. Maar ik vlieg ook weer weg,’ besluit Herman.

Reageer op dit artikel