nieuws

Eretitels voor Interscaldes en Salentein in Grootspraak 2014

Restaurant

Interscaldes** in Kruiningen en De Salentein in Nijkerk zijn door de gids Grootspraak uitgeroepen tot respectievelijk ‘Restaurant van het Jaar’ en ‘Wijnrestaurant van het jaar’ in de editie van de gids voor 2014. De lancering van de gids vond plaats op 2 december 2013

Eretitels voor Interscaldes en Salentein in Grootspraak 2014

Grootspraak noemt zichzelf dé restaurantsgids voor de wijnliefhebber. Via een persbericht laten de makers van deze gids weten dat  in de editie van 2014 Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen verkozen is tot ‘Restaurant van het jaar’ omdat het een plek voor het ‘pure genieten’ is. De enige mogelijke teleurstelling is volgens de gidsmakers de wetenschap dat er een moment komt waarop je weer moet vertrekken.
‘Alles klopt hier. Vooral wat er op de borden komt natuurlijk. Maar ook de hele ambiance, de gastvrijheid is geweldig en de sommelier, Claudia Brevet, weet ook al te prikkelen. Dit is de absolute top met topgastvrouwschap. Kwaliteit verpakt in warmte en liefde.’
Weldaad voor wijnliefhebber
Voor De Salentein in Nijkerk is er de onderscheiding ‘Wijnrestaurant van het Jaar’ omdat er een wijnkaart is met een combinatie van goede prijzen, veel open wijnen en informatie over de smaak van de wijnen is. ‘Hier wordt duidelijk geprobeerd om het elke gast zo veel mogelijk naar de zin te maken. En dat lukt voortreffelijk. Voor de wijnliefhebber een weldaad.’

Perswijn

Informatie over de stijgers, dalers en de nieuwe vermeldingen in de gids, staan op www.perswijn.nl.
Grootspraak wordt uitgegeven door Perswijn Media en Evenementen. De editie van 2014 is te koop voor €12,50.
Vorig jaar was het Wereldmuseum in Rotterdam Wijnrestaurant van het Jaar 2013 en ging de titel Restaurant van het Jaar 2013 naar De Vlindertuin in Zuidlaren.

Reageer op dit artikel