nieuws

Foodtrend 2014: Terug naar jaren ’70

Restaurant

De trendwatchers van So HBMEO voorspellen dat we voor de eet-en dranktrends in 2014 onze inspiratie weer halen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Foodtrend 2014: Terug naar jaren ’70

Garnalencocktails, Madeira, minestronensoep, fondue, flamberen en zwammen. Dat komt er weer op tafel in 2014. ‘Wat betreft eten en drinken gaan we terug naar de jaren ’70’, melden de trendwatchers van So HBMEO in hun jaarlijkse trendlijst voor 2014.

Rijst

Naast de revival van de culinaire seventies, wordt rijst een belangrijke trend. Dit varieert van rijstpapier tot rice crispies van rijstmelk tot rijstepap.
De kleur wit is volgens So HBMEO bepalend voor alle trends op het gebied van drinken, dragen en denken. Naast de witte rijst en afgeleide producten, noemen ze nog tal van andere trendingrediënten voor 2014 zoals bloemkool, witte wijn met ijs en witte rum.

Strak ambachtelijk

Wit staat eveneens symbool voor zuiverheid en verlichting. ‘We vluchten niet langer in fantasie of de natuur maar we nemen resoluut het stuur in handen.’ Wat betreft inrichting verwijst wit naar leegte. Hier en daar een meubel en een strak ambachtelijk item zijn maatgevend voor interieurtrends.
Het is de twaalfde keer dat HBMEO de trends op een rij zet.

Reageer op dit artikel