Helft minder asperges door lage temperatuur

Helft minder asperges door lage temperatuur

De asperge-oogst in Nederland loopt in vergelijking met vorig jaar flink achter. Dat komt door de lage temperaturen in het voorjaar, aldus Walter Gubbels, voorzitter van de landelijke aspergecommissie.

‘De grondtemperatuur is te laag en na maart zijn er veel te weinig zonuren geweest’, aldus Gubbels. In vergelijking met 2011 is tot dusverre de helft minder geoogst. Daardoor is er minder werk en zijn er minder inkomsten.

De prijzen van asperges blijven daardoor voorlopig hoger dan normaal. Horecaondernemers hebben inmiddels ‘het witte goud’ weer op hun menukaarten staan.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.