nieuws

Jacob-Jan Boerma krijgt versierselen Meesterkok

Restaurant

Jacob-Jan Boerma, chef-kok van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen is in november tijdens het International Gourmet Festival in Vila Joya Resort in Portugal geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Sacha de Boer overhandigde hem de versierselen.

Jacob-Jan Boerma krijgt versierselen Meesterkok

Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen is tijdens het International Gourmet Festival in Vila Joya Resort in Portugal geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Zijn meesterproef legde Boerma in oktober al af.

Boerma serveerde als verrassing een sterrenlunch op het privéstrand van Vila Joya voor Jonnie Boer (De Librije***), Jannis Brevet (Inter Scaldes**), Hans van Wolde (Beluga Loves You**), Ron Blaauw (Ron Gastrobar*), Erik van Loo (Parkheuvel**), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**) en hun partners. Hij deed dit al half november, rondom de Royal Dutch, een kooksessie in Portugal met Nederlandse topchefs.

Boerma kreeg na afloop van de lunch de versierselen uitgereikt die bij de officiële Meestertitel SVH Meesterkok horen door oud-nieuwslezeres Sacha de Boer, met wie hij onlangs het boek ‘Down to Earth‘ uitbracht.

Hoogtepunten van de meesterproef van Boerma waren de geroosterde langoustine met tandoori, yuzu, limoen, texturen van pompoen en jus poudre d’or en het gerecht met twee bereidingen van tarbot: filet en buik met rode wijn, specerijen vadouvan, witlof en topinamboer.’

Reageer op dit artikel