nieuws

Jeunes Restaurateurs gaan internationaal jammen

Restaurant

De Jeunes Restaurateurs ‘d Europe gaan internationaal jammen. De culinaire jamsessies die nu nog afzonderlijk in landen plaatsvinden waarin de JRE actief is, worden gemixt. Eind van dit jaar gaan de eerste Nederlandse chefs naar Frankrijk om daar samen te koken met chefs uit andere JRE-landen.

Jeunes Restaurateurs gaan internationaal jammen

JRE Nederland houdt in thuisbasis Nederland al langer jamsessies met haar chefs. Bij elke sessie zijn zo’n zes chefs aanwezig om met voor hen vooraf niet bekende ingrediënten te gaan koken. Locatie is telkens de kookstudio van Peter Gast, patron-cuisinier van het Schulten Hues* in Zuthpen.

In oktober gaan er Nederlandse en Belgische JRE-leden naar Frankrijk om daar voor het eerst een internationale jamsessie te houden. ‘Inspiratie opdoen. Leren van elkaar, dat is het doel, zegt JRE voorzitter Lex Gasseling tegen Misset Horeca. ‘Het is toch te gek om te koken met een chef die je eigenlijk niet kent, maar het is wel iemand met diezelfde passie als jij hebt.’

De internationale jamsessies vinden plaats van 7 tot 10 oktober in Pau, Frankrijk. Wie van de Nederlandse JRE-leden aanwezig zijn, is nog niet bekend.

 

Bekijk hier een fotoreportage van de Nederlandse jamsessie van 25 juni 2012.

Reageer op dit artikel