nieuws

Lekker 2013: twee nieuwe namen in top 20

Restaurant

De top 20 van de Lekker Top 100 2013 telt twee nieuwe namen. Om welke restaurants het gaat en om welke posities, wordt niet bekendgemaakt. De redactie van de culinaire gids laat ook weten dat het ‘dringen is aan de top en niemand zijn plek zeker is’.

Lekker 2013: twee nieuwe namen in top 20

Twee nieuwe namen bij de twintig beste restaurants in de Lekker Top 100 van 2013, zo meldt de redactie van de culinaire gids. Daarbij wordt niet bekendgemaakt om welke bedrijven het gaat en welke posities de nieuwkomers innemen op de ranglijst.

Een ander nieuwtje: het is dringen aan de top, aldus Lekker. ‘Daardoor is niemand zeker van zijn plek. Bovendien staan 22 restaurants op de drempel van de felbegeerde top 100.’

‘Zeeuwen stijgen opvallend’

Eerder al meldde de redactie van de culinaire gids dat de top 100 dit jaar zes nieuwe namen telt en dat er een aantal spectaculaire verschuivingen plaatsvindt. ‘Vooral de Zeeuwen koken de sterren van de hemel, want die stijgen opvallend’, meldde Lekker.

88 nieuwe bedrijven bij beste 500

In een nog eerdere fase werd al prijsgegeven dat in de nieuwe Lekker-gids 88 bedrijven staan die er vorig jaar niet tussen stonden. Welke restaurants dat zijn en wie voor hen moeten plaatsmaken in de lijst van 500, behoort ook tot de Lekker-geheimen.

De nieuwe Lekker-gids ligt volgens uitgever Sanoma begin november in de winkels. Het is de 35e editie en dat betekent een jubileum. Vorig jaar verraste Lekker door de chefs uit de top 10 in een verrassingsbezoek persoonlijk te vertellen op welke positie ze stonden.

Reageer op dit artikel