nieuws

Michelin 2014: twee sterren voor Menno Post

Restaurant

Ik kook sinds 2006 op tweesterrenniveau, maar heb nog nooit zelf een ster gehad. Wat dat betreft is dit de mooiste dag van mijn leven.’ Menno Post nam in januari het roer over van Lucas Rive bij De Bokkedoorns in Overveen en zag maandag 25 november thuis dat het restaurant de twee Michelinsterren behoudt.

Michelin 2014: twee sterren voor Menno Post

Menno Post, sinds januari de baas in de keuken van De Bokkedoorns in Overveen, had ervoor gekozen de presentatie van de Michelingids voor 2014 maandag 25 november thuis te volgen.

‘In gezelschap van mijn partner. Maar ook om te voorkomen dat ik in Maastricht zou staan met slecht nieuws.’

De Bokkedoorns

Dat slechte nieuws kwam er niet. De Bokkedoorns staat ook in de nieuwe rode gids vermeld met twee sterren.

‘Michelin gaf vorig jaar aan ons intensief te inspecteren en ik heb geen negatieve signalen gehad. Ook andere recensies waren goed.’

Ron Blaauw

Post sprak over ‘zakelijk de mooiste dag van mijn leven. Ik kook vanaf 2006 op tweesterrenniveau, maar heb nog nooit zelf een ster gehad. Ron Blaauw heeft altijd twee sterren gehad en iedereen weet wat daarin mijn aandeel was.’

John Beeren

Ook bij De Bokkedoorns kwam Post terecht in een tweesterrenkeuken. ‘Meneer Beeren en meneer Bruins werken al jaren op dat niveau en hebben mij daarin meegenomen. Het afgelopen jaar heb ik regelmatig zes dagen per week gewerkt om alles te leren.’

Roy Eijkelkamp

De kersverse tweesterrenchef benadrukte trots te zijn op zijn team. ‘Na mijn komst is Roy Eijkelkamp souschef geworden en ook hij heeft het fantastisch opgepakt. Dit is een prachtige dag.’

Bekijk hier de lijst met nieuwe Michelinsterren

Bekijk hier de vervallen Michelinsterren

Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel