nieuws

Tweede eetwinkel Bilder & De Clercq

Restaurant

In Amsterdam is in De Pijp de tweede vestiging van Bilder & De Clercq geopend. De formule is een combinatie tussen retail en horeca. Bij binnenkomst ziet de klant diverse recepttafels waarbij op elke tafel een ander gerecht wordt gepresenteerd dat thuis bereid moet worden. Koffie en broodjes zijn er ook te koop.

Tweede eetwinkel Bilder & De Clercq

Je koopt precies de juiste hoeveelheid verse ingrediënten die allemaal op de tafel staan om thuis snel en eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Op de bijgeleverde receptkaart van Bilder & De Clercq (B&DC) wordt door middel van foto’s stap voor stap uitgelegd hoe je het gerecht moet bereiden.

De nieuwe vestiging van de eetwinkel zit aan de Ceintuurbaan 334 in Amsterdam. Nieuw bij deze locatie zijn de verse broodjes voor de lunch. Koffie en thee kan ook ter plekke geconsumeerd worden. Dit is met de maaltijden niet het geval.

Eerder zeiden initiatiefnemers Rogier Leopold en Diederik van Gelder tegen Distrifood dat klanten echt voor de maaltijden komen. ‘Maar pas vanaf 16 uur. Met een koffiebar en ‘mooi brood’ voor in de winkel houdt B&DC de loop in de winkel. Toch is de zaak volgens Leopold zeker geen veredelde bakker of koffieroom: ‘Zo’n 80 procent van de omzet komt uit maaltijden.’

Reageer op dit artikel