nieuws

Nieuwe strijd Masterchef Holland

Restaurant

Masterchef – de talentenjacht voor amateurkoks – gaat volgende maand voor de derde van start in Nederland. Peter Lute, Alain Caron en Julius Jaspers beoordelen zestien kandidaten en kiezen uiteindelijk de winnaar.

Nieuwe strijd Masterchef Holland

 

De winnaar van Masterchef 2010, Estée Strooker, is professional geworden in de horeca. Ze is in de zomer van 2011 haar eigen restaurant begonnen in Arnhem, ’t Amusement. Seizoen 2011 werd gewonnen door de uit Oosterhout afkomstige  Sascha de Lint.
Uit de honderden aanmeldingen voor seizoen 2014 heeft Net 5 zestien kandidaten geselecteerd die de strijd aangaan om de titel ‘MasterChef Holland 2014′. Dit onder toeziend oog van de driekoppige jury die bestaat uit Peter Lute, Alain Caron en Julius Jaspers. Maar ook gastjuryleden beoordelen gerechten, waaronder François Geurds (2 sterren), Jacob Jan Boerma (3 sterren), Joris Bijdendijk (1 ster). Ook reist de Engelse kookgoeroe Ainsley Harriott naar ons land om zijn oordeel te vellen.

MasterChef is vanaf 24 februari dagelijks te zien op prime time: 20.30 uur, van maandag tot en met donderdag.

Merk MasterChef

In andere landen wordt MasterChef al dagelijks prime time uitgezonden, maar in Nederland is dit nieuw. Programmadirecteur Net 5, Justine Huffmeijer: ‘We geloven heel erg in het merk MasterChef. Met de goede scores van dit format in onze vooravond denken we dat de Nederlandse versie op een dagelijkse basis en op een prime time positie potentie heeft. Het is een spannende stap en we zijn ons bewust van het risico, maar goed voorbeeld in het buitenland doet volgen.’

Reageer op dit artikel