Xanders Bazaar Zwolle wordt ZòXander

Xanders Bazaar Zwolle wordt ZòXander

Restaurant en wijnbar Xanders Bazaar in Zwolle gaat verder als ZòXander. De Stentor schrijft dat ondernemer Sander Dol heeft gekozen voor een 'doorstart', nu hij er niet in is geslaagd zijn zaak te verkopen.

'Xanders Bazaar in Zwolle maakt een 'doorstart' als ZòXander, nu verkoop definitief van de baan is', zo schrijft De Stentor op de website.

Sander Dol

Ondernemer Sander Dol laat weten dat hij afziet van een verkoop, 'omdat geïnteresseerden het wilden hebben voor een appel en een ei'.

ZòXander is het resultaat van een overleg tussen Dol, chef-kok Martijn Bokkers en horecamakelaar en sommelier Jeroen Pontenagel, met wie Dol volgens De Stentor al eerder samenwerkte.

Nieuwe constructie

'We kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk gewoon door willen met deze zaak', aldus Dol in het artikel.

In de nieuwe opzet zijn Pontenagel en Bokkers mede-eigenaren, aldus De Stentor, en moet de onderneming als ZòMartijn uiteindelijk overgaan in handen van laatstgenoemde.

Mediterraan

Bij ZòXander wordt het mediterrane 'een beetje losgelaten', aldus Dol tegenover De Stentor. Gerechten uit 'de rest van de wereld' gaan een prominentere rol spelen.

De wijnkaart wordt 'iets beperkter in aantal, maar uitgebreider als het gaat om de geografische keuze'.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.