'Xanders Bazaar in Zwolle maakt een 'doorstart' als ZòXander, nu verkoop definitief van de baan is', zo schrijft De Stentor op de website.
Sander Dol
Ondernemer Sander Dol laat weten dat hij afziet van een verkoop, 'omdat geïnteresseerden het wilden hebben voor een appel en een ei'.
ZòXander is het resultaat van een overleg tussen Dol, chef-kok Martijn Bokkers en horecamakelaar en sommelier Jeroen Pontenagel, met wie Dol volgens De Stentor al eerder samenwerkte.
Nieuwe constructie
'We kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk gewoon door willen met deze zaak', aldus Dol in het artikel.
In de nieuwe opzet zijn Pontenagel en Bokkers mede-eigenaren, aldus De Stentor, en moet de onderneming als ZòMartijn uiteindelijk overgaan in handen van laatstgenoemde.
Mediterraan
Bij ZòXander wordt het mediterrane 'een beetje losgelaten', aldus Dol tegenover De Stentor. Gerechten uit 'de rest van de wereld' gaan een prominentere rol spelen.
De wijnkaart wordt 'iets beperkter in aantal, maar uitgebreider als het gaat om de geografische keuze'.