Sligro opent in Maastricht nieuwe groothandel 3.0

Sligro opent in Maastricht nieuwe groothandel 3.0

Grossiersconcern Sligro opent op 10 maart een nieuwe zelfbedieningsgroothandel in Maastricht. Het is de eerste met een nieuw groothandelsconcept met veel meer marktbeleving, zo laat Sligro-woordvoerder Wilco Jansen weten.

Maastricht krijgt de landelijke primeur van het nieuwe groothandelsconcept van Sligro. Achter de schermen is lang gewerkt aan de vernieuwde formule die intern de werktitel 'Sligro 3.0' kreeg. 'We hebben het hier over de derde generatie', aldus woordvoerder Wilco Jansen.
In Maastricht is een gloednieuwe vestiging verrezen. De bestaande op bedrijventerrein Beatrixhaven gaat op 8 maart om 15 uur dicht en op 10 maart om half 9 gaat de nieuwe open.

Marktbeleving

Van de gemeente kreeg Sligro de mogelijkheid op een nieuwe locatie nieuwbouw te open in verband met herinrichting van het oude bedrijventerrein. Die nieuwbouw heeft Sligro aangegrepen voor een vestiging 3.0. 'Over elk detail is nagedacht. Er zal veel meer een marktbeleving zijn en aan Zuid-Europese vershallen doen denken. Het is compleet anders', belooft Jansen.

Uitgangspunt

De nieuwe Maastrichtse 3.0 Sligro zal de komende jaren uitgangspunt zijn bij de doorontwikkeling van andere, grote Sligro-vestigingen in Nederland. Concrete plaatsnamen kan Jansen op dit moment nog niet noemen.
Burgemeester Onno Hoes van Maastricht verricht de openingshandeling op 10 maart. Daarnaast zullen er verschillende koks en toppers uit de wijnwereld hun medewerking verlenen aan het openingsprogramma.
Sligro heeft een netwerk van 46 zelfbedieningsgroothandels en 10 bezorggroothandels. De grossier richt zich specifiek op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers en bedrijfsrestaurants.