nieuws

Variant op crowdfunding bij HMB Restaurant

Restaurant

Rolph Hensens en Chantal de Raaf hebben de financiering voor HMB Restaurant in Rotterdam gerealiseerd met een afgeleide manier van crowdfunding. Het duo verkocht waardecertificaten, die zijn te besteden in hun eetgelegenheid die dinsdag 11 februari de deuren opende in De Rotterdam.

Variant op crowdfunding bij HMB Restaurant

Om de financiering voor HMB Restaurant rond te krijgen, was een verdubbeling nodig van het eigen vermogen. Dat vertelt Chantal de Raaf, eigenaar samen met haar partner Rolph Hensens, in een video-interview met Misset Horeca.

Eigen restaurant

‘Stiekem waren we al heel lang bezig met ons eigen restaurant op de Kop van Zuid’, aldus Hensens. ‘We wilden er al iets voor onszelf beginnen toen deze locatie nog parkeerterrein was. Toen we in de Rotterdamse wandelgangen over de bouwplannen hoorden, zijn we er vol opgedoken.’

De Rotterdam

HMB Restaurant is gevestigd in De Rotterdam, van de hand van architect Rem Koolhaas. Hensens vertelt dat ze een jaar of vier à vijf exclusiviteit hebben gehad voor deze plek. ‘Een absolute A1-locatie, en misschien wel op één van de mooiste plekjes van Rotterdam.’

Eigen vermogen

Hoewel de bank volgens De Raaf direct enthousiast was, moesten de ondernemers hun eigen vermogen wel verdubbelen.

Dat lukte door het uitgeven van waardecertificaten, door de kopers te besteden in HMB Restaurant.

Vrienden van…

De Raaf: ‘Crowdfunding wilden we niet, omdat je daarvoor veel rente betaalt. We hebben een boekje uitgegeven, waarin we ons voorstelden en vertelden over onze plannen. Belangstellenden, nu verenigd in De Vrienden van…, konden certificaten aanschaffen, inclusief een beetje rente. Deze zijn te besteden in ons restaurant.’

Nhow

HMB Restaurant is gevestigd op de benedenverdieping van De Rotterdam. In het gebouw huisvest ook het nhow hotel van NH Hoteles.

Reageer op dit artikel