nieuws

Zeeuwse chef kookt voor buurtgenoten

Restaurant

Evert van Dilst van restaurant d’Ouwe Smisse in Zonnemaire kookt per week zo’n 70 maaltijden voor buurtgenoten. Zijn initiatief is onder meer aangesloten bij het landelijke netwerk thuisafgehaald.nl.

Zeeuwse chef kookt voor buurtgenoten

Een tiental mensen per dag uit Zonnemaire en omliggende plaatsen komen hun avondeten afhalen bij de Zeeuwse chef-kok, zo bericht Omroep Zeeland. Het begon met het koken voor een buurvrouw en is nu uitgebreid naar een maaltijdservice omdat hij ontdekte dat drukke gezinnen en werkende alleenstaanden ook behoefte hadden aan een warme hap die ze kunnen afhalen.

Gezonder

Per week bepaalt Van Dilst een menu dat voor een paar euro per dag te bestellen is. ‘Rijk word ik er niet van, maar ik doe het graag’, laat de chef weten die zelf gezonder is gaan eten sinds hij kookt voor buurtbewoners. Door zijn drukke werkzaamheden in het restaurant, schoot zijn eigen avondeten er wel eens bij in.
Van Dilst biedt zijn maaltijden aan via het landelijke netwerk Thuisafgehaald. Inmiddels telt Zeeland een kleine honderd koks en 570 afhalers die bij het netwerk zijn aangemeld.

Reageer op dit artikel