Chefs Revolution: Bottura en 'Scandinavische topchef

Chefs Revolution: Bottura en 'Scandinavische topchef

De Italiaanse topkok Massimo Bottura en 'een topchef uit Scandinavië' komen naar Chefs Revolution, het gastronomische evenement van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle. Verder kan kersvers Nederlands driesterrenchef Jacob-Jan Boerma binnenkort een belletje verwachten om in september een kookdemonstratie te geven.

De namen zijn door Jonnie en Thérèse Boer exclusief aan Misset Horeca bekendgemaakt. De Boertjes hebben 'een stuk of tien' chefs vastgelegd. De komende maanden worden hun namen gefaseerd vrijgegeven.

Kopenhagen

Jonnie Boer: 'We weten nog niet hoe de pool exact wordt, maar Massimo Bottura is er bij. Hij zou twee jaar geleden al komen, maar moest op het laatste moment afzeggen vanwege een aardbeving in zijn woonomgeving.'

'Verder komt er een topper uit Spanje. Er komen geen mensen die al geweest zijn. Wel komt er een topchef uit Scandinavië. Zou best uit Kopenhagen kunnen komen', aldus Jonnie Boer glimlachend.

Boerenmarkt

Chefs Revolution wordt gehouden op 14 en 15 september en bestaat uit een paar onderdelen.

Zo zijn er kookdemonstraties van internationale topkoks. Verder komt er een boerenmarkt, waar leveranciers en restaurants producten aanbieden. Ook komt het 'strobalenrestaurant' er weer.

Kookwedstrijd

Op het programma staat ook een spectaculaire kookwedstrijd, waarbij deelnemers langs vaste leveranciers en belangrijke plukplekken van Jonnie Boer gaan en vervolgens grotendeels in het veld een gerecht moeten maken.

De winnaar krijgt een fors geldbedrag. De jury bestaat uit Sergio Herman, Gert de Mangeleer, 'een topchef uit Scandinavië' en Boer zelf.

Kaartverkoop

Deze week start de ticketverkoop. Jonnie en Thérèse Boer willen de prijzen laag houden om zo ook jong horecapersoneel de kans te bieden aanwezig te zijn.

Met Chefs Revolution is een investering gemoeid van €300.000.

Bekijk hier een video van de eerste editie van Chefs Revolution in 2012.