Ferran en Albert Adrià kondigen culinair pretpark aan

Ferran en Albert Adrià kondigen culinair pretpark aan

De Spaanse kookbroers Ferran en Albert Adrià komen met een spectaculair foodplan. De Spaanse topchefs willen in januari 2015 in Barcelona het 5.0 project Enigma openen. Het gaat om vijf restaurants, vijf compleet nieuwe culinaire concepten, met vijf partners. Zelf spreken ze van het eerste culinaire pretpark ter wereld.

Het culinaire pretpark komt in het centrum van Barcelona. De broers Adrià werken samen met andere bekende Spaanse chefs Juan Carlos en de broers Borja en Pedro Iglesias. Het gaat om vijf foodconcepten en moet voor bezoekers van Barcelona als een van de 'must-visit places' worden.

Een van de concepten is Tickets, een moderne tapasbar. Daarnaast komt Bodega 1900, een themabar rondom het product vermut. Verder wordt Pakta gelanceerd, een Japans en Peruaans restaurant. Verder wordt Hoja Santa en Niño Viejo gebouwd, een combinatierestaurant met aandacht voor de Mexicaanse keuken. Tenslotte verschijnt Enigma, een exclusief restaurant met cocktailbar.

Deze vijf concepten moeten een bestemming op zich worden voor bezoekers van Barcelona. Daarnaast mikken de broers Adrià op toeloop van fans van ElBulli, het voormalige restaurant van Ferran Adrià dat inmiddels is gesloten.