nieuws

Iete Braeken (Lindehof) naar nieuw restaurant

Restaurant

Iete Braeken, voorheen maître sommelier bij De Lindehof in Nuenen, gaat aan de slag bij het nog te openen restaurant Genco Wine & Dine in Geldrop. Genco opent op vier april. Braeken werkte bijna vijf jaar bij De Lindehof en vertrok er eind 2013.

Iete Braeken (Lindehof) naar nieuw restaurant

Iete Braeken wordt ook bij Genco Wine & Dine de maître sommelier. Bij De Lindehof is haar functie overgenomen door Arnold Zwartkruis die in september vorig jaar de overstap maakte van Inter Scaldes naar de Lindehof.

Braeken laat Misset Horeca weten ‘na bijna vijf fantastische jaren bij De Lindehof in Nuenen ga ik nu beginnen bij en nieuw, nog te openen restaurant in Geldrop’. Eigenaren van Genco Wine & Dine zijn Coen Mutsers en Richard van Gils, zij openen Genco in het pand waar voorheen Kaffee Kartoen zat aan de Niewendijk. Braeken omschrijft het nieuwe bedrijf als een Amerikaans-Mediterraans restaurant met specialiteiten van de bbq (Big green egg en Primo), aangevuld met voorgerechten, visgerechten en desserts. Wijn staat echter voorop met zo’n honderd wijnen op de kaart waarvan 25 open.

Lindehof, Toine Hermsen en Prinses Juliana

Iete Braeken heeft als sommelier een indrukkend cv opgebouwd, voor haar betrekking bij De Lindehof werkte zij bij Toine Hermsen in Maastricht (twee jaar) en daarvoor werkte ze bijna drie jaar bij Hotel-Restaurant Prinses Juliana in Valkenburg. In november 2010 werd ze door Gault Millau uitgeroepen tot Talentvol Gastvrouw van het Jaar.