'Gasten zoeken alternatieven en thee past heel goed in de huidige gezondheidstrend', verklaart Marcel van Zomeren waarom hij werkt met (koude) thee. Daarbij laat hij zich leiden door de bodem waarop de plant groeit.
Aperitief en amuse
Naast thee en spijs serveert de patron-cuisinier van restaurant In den Rustwat aan de Honingerdijk de drank in een aperitief en in een amuse.
Bovendien komen op zijn nieuwe lentekaart twee gerechten, waarin thee is verwerkt.
Temperatuur en trektijd
Van Zomeren werkt samen met Kiona Malinka van Crusio Thee in Bergen op Zoom. 'Iedere thee wordt gezet volgens receptuur van Kiona', aldus Van Zomeren.
'Dus met een vaste hoeveelheid, een vooraf bepaalde temperatuur en een vaste trektijd.'
Koffie- en theespecial
Vrijdag 28 maart verschijnt een speciale editie Misset Extra Koffie & Thee. Daarin komen Van Zomeren en Malinka uitgebreid aan het woord over het trekken van en werken met koude thee.
Daarnaast vertelt de patron-cuisinier van In den Rustwat over het hoe en waarom van zijn theegerechten.