Twee nieuwe restaurants in Beek

Twee nieuwe restaurants in Beek

In Beek komen twee nieuwe restaurants. Ondernemers Hans Oerlemans (Mezzo, Braamt) en Mike Arends (The Hunting Lodge, Rozendaal) slaan de handen ineen en openen er in een leegstand pand een bistro en een pizzeria. Er zijn plannen voor een ijssalon.

Het pand aan het dorpsplein in Beek stond ruim een half jaar leeg, en dat was volgens het horecaduo Oerlemans en Arends doodzonde. Ze openen er 6 maart gezamenlijk: Bistro 52 Beek en Pizza's en Pasta's 52 Beek. Het cijfer komt van de adresgegevens van het pand: Sint Jansgildestraat 52.

Oerlemans stond al vaker aan de wieg van nieuwe restaurants. Nog geen jaar geleden blies hij Mezzo in Braamt nieuw leven in na een faillissement.

Oerlemans over Bistro 52 Beek: 'Hier geen gefluister aan tafel en geen minutenlange uitleg van wat er op het bord ligt. Ook geen duur servies waar hapjes op liggen waar minstens acht handen aan hebben gezeten. Onze gerechten worden geserveerd in cocottes, pannetjes, diepe borden en plankjes. Eenvoudig maar goed', aldus Oerlemans.

Deze zomer hoopt het horeca duo ook IJssalon 52 te openen, met een terras en ook Zaal 52 staat op de planning.