Albert Adrià geeft demo in Nederland bij Verstegen

Albert Adrià geeft demo in Nederland bij Verstegen

De Spaanse topkok Albert Adrià is op dinsdag 6 mei in Nederland om een workshop aan Nederlandse chef-koks te verzorgen. Hij is te gast bij Verstegen in Rotterdam.

Albert Adrià zal bij kruidenspecialist Verstegen een masterclass met het thema 'Desserts and Cocktails meats Spices' geven. Hij verzorgt de demo samen met David Gil (zijn patissier van restaurant Tickets) en Marc Alvarez ( cocktail Master van restaurant 41).
Adrià heeft samen met zijn broer Ferran inmiddels vier restaurants in Barcelona. Restaurant Tickets en restaurant 41 hebben beiden één Michelin ster.

Peru

De Spaanse chef Albert Adrià werkt als adviseur voor Verstegen. Peru is een van zijn inspiratiebronnen. Hij ontwikkelde voor Verstegen een recept met ceviche van Spaanse koningsbaars, limoen, citroen, kumquat en de spicemix del Mondo Peru.
Op 6 mei krijgen de koks die de workshop aan Adrià bijwonen, 's ochtends een presentatie over Peru door Jeroen van der Graaf van Verstegen.

Pakta

Op de afgelopen Horecava was Adrià ook aanwezig om op twee dagen een presentatie gegeven over de Peruaanse keuken. Hij liet er tevens gerechten uit zijn Peruaanse restaurant (Restaurant Pakta) in Barcelona zien en proeven.