nieuws

Chefkok Landal Coldenhove wint kookwedstrijd Diabetes Fonds

Restaurant

Chefkok Tim Bosch van Landal Coldenhove heeft de Chefs’ Challenge gewonnen welke was georganiseerd door het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken. Dat is op 17 april bekend gemaakt door het Diabetes Fonds.

Chefkok Landal Coldenhove wint kookwedstrijd Diabetes Fonds

De winnaar wist volgens de jury het gezondste én lekkerste hoofd- en nagerecht te maken. Beide gerechten komen vanaf juni op de menukaart van Landal.
Eerder deze maand daagden het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken de chefkoks van de Landal parken in Nederland uit om mee te doen aan deze Chefs’ Challenge.

Groente en ‘vette’ vis

De chef-kok van Landal Coldenhove maakte als hoofdgerecht ‘op de huid gebakken makreelfilet met couscous van bloemkool en koriander olie’. Zijn nagerecht was ‘groene thee met citrus gepocheerde peer met een panna cotta van vanille yoghurt’. De jury roemde zijn creatieve gebruik van verschillende groente en ‘vette’ vis. Het nagerecht was volgens hen aantrekkelijk en lekker zonder dat er veel suikers aan toegevoegd waren.

Aanvulling

Ron Stevens, corporate executive chef van Landal en jurylid:’Onze koks koken bij voorkeur gevarieerde en gezonde gerechten met verse producten. Tim Bosch is de winnaar, maar het was een close finish met de chefs van Miggelenberg en Hoog Vaals. We hebben al eerder op een groot aantal parken glutenvrije gerechten, duurzame vis en streekgerechten aan de menukaart toegevoegd. Deze gezonde hoofd- en nagerechten passen goed op de menukaart van Landal en zijn een mooie aanvulling voor onze gasten.’

VariatieChef van het Jaar

De winnaar van de challenge heeft eveneens een ticket voor deelname aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’ gewonnen die alweer voor het vierde jaar op rij wordt georganiseerd door stichting Variatie in de Keuken.
De winnende recepten van de Chefs Challenge zijn te vinden op site van het Diabetesfonds.

Reageer op dit artikel