Pand Oud Sluis*** wordt Eetboetiek

Pand Oud Sluis*** wordt Eetboetiek

Het pand van het voormalige driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis wordt de locatie van De Eetboetiek. De broer van sterchef Sergio Herman, Michel Herman, gaat in het pand een combinatie van retail en horeca beginnen.

Michel Herman en zijn partner Sarine Oosterbaan openen eind mei De Eetboetiek in het pand waar voorheen toprestaurant Oud Sluis zat.

De nieuwe zaak combineert horeca met retail. In de horeca richten Herman en Oosterbaan zich op ontbijt en lunch. Daarnaast serveren ze high tea en bier- en wijnproeverijen. De winkel omschrijven ze als een lifestylezaak; het assortiment bevat onder meer glazen, bestek, meubels en zeep.

Het pand wordt momenteel van binnen verbouwd. In het interieur wordt gerecycled hout uit Indonesië verwerkt, beton, koper, linnen, vilt, patchwork en staal. Michel Herman wil voor Hemelvaart de deuren openen.

Pand met familiehistorie
In november vorig jaar maakte Michel Herman al bekend dat het pand van Oud Sluis in de familie zou blijven. Hij zei destijds tegen Misset Horeca dat het geen 'gastronomische horeca zou worden, maar wel iets wat Sluis nodig heeft.'
De locatie van Oud Sluis aan de Beestenmarkt in Sluis is de plek waar Ronnie Herman, de vader van Michel en Sergio, de bodem legde voor de carrière van Sergio Herman in zijn mosselrestaurant. Opa Georges Herrel was de eerste man uit de familie die een horecabedrijf startte in het huidige pand van Oud Sluis. Hij begon er een cafe/bistro.