nieuws

Ekkebus** over terugkeer in Nederland: ‘Denk het niet

Restaurant

Richard Ekkebus denkt niet dat hij ooit terugkeert als chef-kok in eigen land. ‘Niet omdat ik niet van Nederland houd’, aldus de tweesterrenchef in een exclusief video-interview met Misset Horeca. ‘Amber Restaurant zit echter altijd vol, dat is iets heel bijzonders, en Hongkong is een heel opwindende stad. Ik heb mijn zinnen gezet op dat continent.

Ekkebus** over terugkeer in Nederland: ‘Denk het niet

‘Ik ben op jonge leeftijd naar het buitenland vertrokken en heb daar mijn carrière voortgezet’, zo vertelt de tweesterrenchef.

Het betekent voor Ekkebus niet dat hij niet van Nederland houdt. ‘Integendeel, maar ik heb ervoor gekozen de grenzen wat minder belangrijk en bepalend te laten zijn.’

Hongkong

De tweesterrenchef heeft het enorm naar zijn zin bij Amber Restaurant, de eetgelegenheid met twee Michelinsterren van The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. ‘Het is een heel opwindende stad met een echte eetcultuur en er is heel veel te doen.’

Amber Restaurant

‘Ik voetbal in een stadion waar elke week 70.000 mensen zitten’, gebruikt de Nederlander in buitenlandse dienst een metafoor. ‘Het restaurant zit een maand van tevoren vol en dat is heel erg bijzonder.’

China en Azië

Ekkebus vervolgt: ‘Ik heb in Hongkong veel succes bereikt en dat wil ik voortzetten, ook met mijn andere zaak in Shanghai in China. Ik heb mijn zinnen gezet op de wereld die zich afspeelt op dat continent.’


Het uitgebreide en exclusieve video-interview met Richard Ekkebus verschijnt binnenkort op de website van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel