nieuws

Nieuwe filialen voor De Beren eetcafés

Restaurant

De Beren eetcafés openen binnenkort twee nieuwe zaken. 8 juli gaat een vestiging open langs de A2 bij Utrecht en 16 juli in het Zuid-Hollandse Heenvliet. Eind november moet bij Zoetermeer een nieuw Beren eetcafé verrijzen bij het recreatiegebied Noord Aa.

Nieuwe filialen voor De Beren eetcafés

De nieuwe locatie in Utrecht opent langs de A2 bij knooppunt Leidsche Rijn, in de Food Spot. Dit wordt alweer de 22e vestiging van de keten. De 23e vestiging gaat 16 juli open aan de Stationsweg in Heenvliet, waar sinds 1994 het MagnEETcafé zat.

Herkenbaar

Volgens marketing manager Sybrinne Straver zullen de twee filialen in lijn zijn met De Beren eetcafés zoals ze al jaren bekend staan. ‘Gasten zullen direct herkennen dat ze in een Beren eetcafé zijn. Bijvoorbeeld door de bekende menukaart en ons driegangenmenu voor €19,50.’

Kleine aanpassingen

Straver geeft aan dat er kleine aanpassingen doorgevoerd worden in het uiterlijk. ‘Het eetcafé wordt eigentijdser gestyleerd. Dus geen overvloed meer aan knuffelberen, maar subtiele decoraties. Ook krijgen de nieuwe zaken al sinds 2012 geen eigen namen meer.’ Voorheen was dit altijd wel het geval met bijvoorbeeld Barend Beer in Barendrecht of Billy Beer in Delft. ‘De nieuwe zaken heten De Beren eetcafés Utrecht of Heenvliet, aldus Straver.

Zoetermeer

Gevraagd naar verdere expansiedrift geeft Straver aan dat er meer in de pijpleiding zit. ‘Maar daar kunnen we nu nog niets concreets over zeggen. Wel dat we vandaag (woensdag 18 juni) de eerste paal in de grond zullen slaan voor een nieuw Beren eetcafé in Zoetermeer. In november moet deze opengaan bij het recreatiepark Noord Aa.’