nieuws

Restaurantorganisaties maken vuist tegen actieweken

Restaurant

JRE, Alliance Gastronomique en Les Patron Cuisiniers zijn met elkaar in gesprek om gezamenlijk op te trekken tegen het alsmaar toenemende aantal actieweken. De drie grote gastronomische organisaties willen ‘weer baas zijn in eigen huis’ en hebben een eisenpakket samengesteld.

Restaurantorganisaties maken vuist tegen actieweken

Rik Jansma, voorzitter van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE), laat weten dat hij samen met Cees Helder (Les Patron Cuisiniers) en Henk Borst (Alliance Gastronomique) praat over de actieweken.

‘Vooropgesteld, de actieweken hebben het goed gedaan. Het zijn slimme ondernemers en ze verdienen geld. Maar wij merken dat onze leden weer baas in eigen huis willen zijn. Vanaf maart zijn we als restaurantverenigingen met elkaar in gesprek om te kijken hoe we omgaan met de actieweken’, aldus Jansma.

De gesprekken hebben als gevolg dat er een eisenpakket is samengesteld door de JRE, Alliance en Les Patron Cuisiniers. ‘In het kort; we willen kortere weken met hoge pieken om zo zelf meer over te houden en dat we kunnen bepalen wanneer de acties plaatsvinden’, somt Jansma het eisenpakket op.

Met het eisenpakket zijn de restaurantverenigingen naar de actieweken gestapt. Het lijkt erop dat de actieweek met het beste aanbod, de sympathie krijgt van de restaurantorganisaties. ‘Maar een oplossing is er nog niet’, stelt Jansma.

 

Op Misset Horeca Connect wordt flink gediscussieerd over initiatieven van actieweken. Bekijk hier de reacties en praat mee!

Reageer op dit artikel