nieuws

Spicy meelwormen over vijf jaar in de salade

Restaurant

We hebben Mexicaanse spicy meelwormen geserveerd en die zien we over vijf jaar terug in de sla als vervanger van spekjes.’ Het was woensdag 4 juni een boodschap met een kwinkslag van marketing director Nicole van Veldhuizen (foto) van Rentokil, maar ook één met een serieuze toon. ‘Insecten gaan een belangrijke rol spelen nu voedselschaarste dreigt.

Spicy meelwormen over vijf jaar in de salade

Rentokil stond begin deze maand op ludieke wijze stil bij de start van het insectenseizoen. De onderneming had in winkelcentrum Hoog-Catharijne in Utrecht een dag een pop-up restaurant geplaatst onder de naam ‘Pestaurant’.

Insecten

Bedoeld om de start van het insectenseizoen onder de aandacht te brengen en te werken aan de naamsbekendheid van de onderneming, en dan met name onder het jongere publiek.

‘De reacties zijn verschillend’, aldus Van Veldhuizen. ‘Mensen die eten met hun ogen, hebben er meer moeite mee. Alles is gevriesdroogd aangekomen en direct klaar voor consumptie.’

Voedselschaarste

Het pestaurant, een internationaal initiatief van Rentokil, had echter ook een onderliggende boodschap: insecten gaan (in de toekomst) een belangrijke rol spelen in de strijd tegen voedselschaarste.

Nuttige functie

Van Veldhuizen daarover: ‘Insecten zijn soms vies, maar hebben soms ook een heel nuttige functie. Wij serveren hier Mexicaanse spicy meelwormen en die kunnen over vijf jaar prima dienst doen als vervanger van spekjes in de salade.’

Rentokil serveerde in Utrecht sprinkhanen, krekels, meelwormen, dauwwormen, buffalowormen en mieren.

Bekijk hier een fotoreportage.