Nieuw restaurant voor Han Ji* van HanTing Cuisine

Nieuw restaurant voor Han Ji* van HanTing Cuisine

De met één Michelinster bekroonde Han Ji is de nieuwe eigenaar van restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp. Ji exploiteert in Den Haag sterzaak HanTing Cuisine en is partner van shared dining-formule Umami, dat nu zeven eetgelegenheden telt.

De overname van Red Chilli in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp door Han Ji vindt plaats per 24 juli.

Michelinster

De restaurateur exploiteert in Den Haag HanTing, waarvoor hij in november 2012 een ster ontving van Michelin.

Red Chilli opende zeven jaar geleden de deuren en groeide onder leiding van chef-kok Tso Min Cheng uit tot een van de betere Aziatische restaurants van Nederland.

Hij blijft in de keuken actief, onder supervisie van Han Ji. Het restaurant is aangesloten bij Les Amis Saisonnier.

Nieuwe Aziatische keuken

'Red Chilli is een schoolvoorbeeld van de nieuwe Aziatische keuken', vertelt Ji over de overname. 'Toen ik de kans kreeg het over te nemen, heb ik geen seconde getwijfeld.'

Umami

Han Ji is ook partner van het shared dining-concept Umami, dat inmiddels beschikt over zeven restaurants in Nederland.

HanTing Academy

Bovendien is hij grondlegger van de HanTing Academy. Daarmee doet de met een Michelinster bekroonde chef onderzoek naar gezonde voeding.