De lancering van de nieuwe Gastronomixs vindt op maandag 15 september plaats tijdens Chefs (R)evolution, het gastronomische evenement in Zwolle, georganiseerd door De Librije en het Duitse team van Port Culinaire.
Naast een Engelstalige versie wordt ook de nieuwe functionaliteit MyGSX gelanceerd. Dit is het eigen domein waarbinnen de gebruiker van Gastronomixs zelf componenten kan samenvoegen tot composities. Gastronomixs wil hiermee het creatieve proces voor koks van over de wereld versnellen en vereenvoudigen.
Gastronomixs werd 2,5 jaar geleden gelanceerd. Het culinaire platform vormt een inspiratiebron voor chefs en leerlingkoks. Volgens de initiatiefnemers vervangt Gastronomixs de bekende naslagwerken Le Guide Culinaire van Escoffier, de Larousse Gastronomique en Eugene Pauli's leerboeken.
Een groot verschil met alle beschikbare kennisbronnen is dat Gastronomixs kennis aanbiedt in de vorm van bouwsteentjes. Geen recepten van gerechten, maar deelrecepten, de zogeheten componenten, waarmee chefs eindeloos hun eigen gerechten, de composities, kunnen samenstellen, zo laten Van Oijen Meijs weten.