nieuws

Popolare Nijmegen na negen maanden failliet

Restaurant

Na een periode van slechts negen maanden zijn de deuren van het Nijmeegse Popolare weer gesloten. Het restaurant aan het vernieuwde Plein 1944 is vorige week failliet verklaard, zo meldt De Gelderlander. Gasten konden er bestellen met een tablet.

Popolare Nijmegen na negen maanden failliet

Italiaans restaurant Popolare in Nijmegen is vorige week failliet verklaard, zo schrijft De Gelderlander.

De eetgelegenheid was de eerste onderneming aan het vernieuwde Plein 1944, maar hield het daar slechts negen maanden vol.

Tablets

Popolare was een idee van Maastrichtenaar Erik Hoofs, die eind oktober van start ging. Gasten konden er zelf hun drankjes en gerechten bestellen met een tablet-menukaart.

‘De wachttijd op een ober is bij Popolare verdwenen’, aldus Hoofs eerder tegen Misset Horeca.

Studenten

De Gelderlander schrijft dat Hoofs, die zich met zijn formule richtte op jongeren, geloofde in Nijmegen vanwege het grote aantal studenten en ketens als Primark, Zara en Only in de (directe) omgeving.

Tegenslag

Pech achtervolgde de ondernemer echter sinds de start, zo blijkt uit het artikel. Popolare moest onder andere tijdelijk dicht vanwege problemen met de leverancier van de elektriciteit en omdat er volgens de gemeenten van alles mis was met de (eisen aan de) inrichting.

Als de formule zou aanslaan, wilde Hoofs meer Popolare-vestigingen openen in Nederland.

Reageer op dit artikel