Rotterdams foodfestival laat historie herleven

Rotterdams foodfestival laat historie herleven

Het Rotterdamse stadsdeel Delfshaven gaat zaterdag 30 augustus terug in de tijd met het foodfestival 'Ketels aan de Kade'. Het Piet Heynplein wordt een openluchtherberg, waarin wordt stilgestaan bij de lange geschiedenis van onder andere haring, jenever, graan en bier.

Ter ere van het 625-jarig bestaan duikt Ketels aan de Kade in het eetverleden van stadsdeel Delfshaven in Rotterdam, dat een lange geschiedenis heeft van onder andere haring, jenever, graan en bier.

'Bezoekers wanen zich in lang vervlogen tijden met historische taferelen en door het natuurlijk decor van het gebied', aldus de initiatiefnemers.

Kookplein

Er komt een heus koockplein: een openluchtherberg met diverse workshops (haring kaken en worst maken).

Verder een historische marckt, waar onder andere kruiden & specerijen, vleesch & visch, drancken en groenten verkrijgbaar zijn.

Markt

De organisatie zoekt nog kooplieden die producten aanbieden die niet mogen ontbreken op de historische marckt.

Aanmelden en meer informatie via: programma@ketelsaandekade.nl.